Showing posts with label inventors and inventions. Show all posts
Showing posts with label inventors and inventions. Show all posts

Sunday, April 28, 2019

Important Inventors and Inventions General knowledge questions and Answers

                                                         

                              Inventors and Inventions






1) Who invented the BALLPOINT PEN?

 Answer: Biro Brothers


2) What Galileo invented?

 Answer: Thermometer



3) Who invented Jet Engine?

 Answer: Sir Frank Whittle



4) Who invented Gunpowder?

 Answer: Roger Bacon



5) Who perfected GENETIC ENGINEERING?

 Answer: Cohen & Boyer



6) What Benjamin Franklin invented?

 Answer: Bifocal spectacles



7) Who is invented Elevator?

 Answer: Elisha Graves Otis



8) What Thomas Davenport invented?

 Answer: Electric streetcar



9) Who invented Electric Generator?

 Answer: Michael Faraday



10) Who invented Bifocal Lens?

 Answer: Benjamin Franklin



11) For whom high heeled shoes were invented?

 Answer: King Louis the XIV


12) What Sir Isaac Newton invented?

 Answer: Reflecting telescope



13) Who invented Bicycle?

 Answer:  Kirkpatrick Macmillan



14) Who invented the battery?

 Answer:  Alessandro Volta



15) Which telephone company introduced the first mobile telephone service (MTS), in 1946?

 Answer:  AT&T (American Telephone and Telegraph Company)



16) Who invented Air Conditioning?

 Answer:  Willis Carrier



17) Who invented the internet?

 Answer:  Robert E. Kahn and Vint Cerf.



18) Who invented the mobile phone?

 Answer:  Martin Cooper



19) Who invented Electric Chair?

 Answer:  Thomas Edison



20) The name of the inventor of Telephone—

 Answer:  Alexander Graham Bell



21) What is the name of the inventor of Postcard?

 Answer:  John P Charlton


22) Who is the inventor of Refrigerator?

 Answer:  Carl Paul Gottfried von Linde



23) Who is the inventor of Calculator (pocket)?

 Answer:  Jack Kilby



24) Who is the inventor of Radio telescope?

 Answer:  Grote Reber


25) Who invented X-rays?

 Answer:  Wilhelm Roentgen