Sunday, June 4, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Who Will become the new prime minister of ireland?
Answer=Leo Varadker
2)Who has been sworn in as the new prime minster of serbia?
Answer=Aleksandar vucic
(capital of serbia is belgrade)
3)The world milk day is observed on which date?
Answer=June 1
4)Where is located valmiki tiger reserve?
Answer=Bihar
5)India's first freight village will be setup in which of the following cities?
Answer=Varanasi
6)Which flim in india will represent 52nd karlong vary international flim festival?
Answer=Ralang Road
7)Which state government will collaborate with UNDUC to intensify ant-drug drive?
Answer=Punjab
8)Who has been appointed as the New CEO of Prasav Bharti?
Answer=Shashi Shekhar Vempati
9)Who is the governor of gujarat?
Answer=Om prakash kohli
10)Who is the ministry of health and family welfare minister?
Answer=Jagat prakash nadda

Friday, June 2, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)"World tobacco day" is observed on?
Answer=May 31
2)Which city to host 2017 India mobile congress(IMC)?
Answer=New Delhi
3)Who will lead the toilet usuage compaign "Darwaza Band" of the union government?
Answer=Amitabh Bachchan
4)Which country has won the 217 badmitton sudirman cup?
Answer=Sweden
5)Where is held 2017 Icc champions trophy?
Answer=England and Wales
6)Which city is hosting the 2017 global rajasthan agritech meet (GRAM)?
Answer=Kota(Rajasthan)
7)Which IIT institute has linked with madhya pradesh for measuring happiness index?
Answer=IIT Kharagpur
8)What is the capital of Ecuador?
Answer=Quito
9)What is the currency of newzeland?
Answer=Newzeland dollar
10)Who has been appointed as the new Economic Affairs Secretary?
Answer=Tapan Ray

Monday, May 29, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Which city police have won the 2017 FICCI smart policing award?
Answer=Pune city police
2)The Royal manas national park is located in which country?
Answer=Bhutan
3)Who has become the new president of Ecuador?
Answer=Lenin Moreno
4)Which country has won the 2017 Ice hockey world championship title?
Answer=Sweden
5)Where is held 2017 Icc champions trophy?
Answer=England and Wales
6)Which city is hosting the 2017 Global rajasthan agritech meet(GRAM)?
Answer=Kota(Rajasthan)
7)Whick IIT institute has linked with madhya pradesh for measuring happiness index?
Answer=IIT Kharagpur
8)What is the capital of Ecuador?
Answer=Quito
9)What is the currency of newzealand?
Answer=Newzealand dollar
10)Which city has launched first electric mass mobility system in india?
Answer=Nagpur

Friday, May 26, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Who has been appointed New chairman of Internet and mobile association of india?
Answer=Rajan Anandan(Google's vice president for south east asia of india)
2)Who is the new secretary of CBSE?
Answer=Anurag Tripathy
3)Who has been appointed new chairman of international fertilizer association?
Answer=Rakesh Kapoor
4)Which city is held world health assembly(WH70)?
Answer=Geneva
5)Which sportsman has been selected for BWF new member commission?
Answer=P V Sindhu
6)Who is the new prime minster of Nepal?
Answer=Sher Bahadur Deuba
7)Who has won 2017 CEAT cricket player of award?
Answer=Ravichandran Ashwin
8)Which bollywood actress has been bestowed 2017 International Humanitarian Award at the Asian Voice Charity Awards?
Answer=Jacqueline Fernandez
9)Who is the chief minster of Madhya pradesh?
Answer=Shivraj singh chouhan
10)Who is the governor of Maharashtra?
Answer=Vidyasagar rao

Tuesday, May 23, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Who is the purple cap winner of ipl 2017?
Answer=bhuvneshwar kumar(Sunrise hyderabad)
2)World turtle day is observed on?
Answer=May 23
3)Which indian village has won 2017 smart village award?
Answer=Govardhan Ecovillage(Maharashtra)
4)Who is the new prime minster of france?
Answer=Edouard Philippe
5)Who is the winner of IPL 2017 winner?
Answer=Mumbai Indians
6)Who has won 2017 spanish formula grand prix?
Answer=Lewis Hamilton
7)Who is the chief minister of chattisgarh?
Answer=Raman singh
8)Which oraganisation has won indira gandhi peace prize for 2015?
Answer=United nations high Commissioner for Refugees(UNHCR)
9)Where is located Keoladeo National Park in india?
Answer=Rajasthan
10)Who is the governor of Jammu and Kashmir?
Answer=Narinder Nath Vohra

Monday, May 22, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Who is the president of Iran country?
Answer=Hassan Rouhani
2)Which government has launched e-textbook for portal students?
Answer=Haryana
3)International Museum day is observed on?
Answer=May 18
4)Who is the governor of assam?
Answer=Banwarilal Purohit
5)Who is the minister of communication and information technology?
Answer=Ravi shankar prasad
6)What is the full form of "CASO" for indian army?
Answer=Cordon and search options
7)First electric cab fleet in which city of india?
Answer=Nagpur
8)Where is held G-7 summit in which city?
Answer=Italy

Friday, April 21, 2017

IMPORTANT GOVERNMENT EXAM QUESTIONS

1)Civil service day is observed on?
Answer=April 21
2)First time National Disaster Management authority has conducted on forest fire on which state?
Answer=Uttarkhand
3)The Sessa Orchid Sanctuary is located which state?
Answer=Arunachal Pradesh
4)Where is located National safety council headquarters?
Answer=Mumbai
5)Which state government has recently launched ‘unemployment allowance scheme’?
Answer=Himachal Pradesh
6)Gayatri Pullela is associated with which sports?
Answer=Badmitton
7)India signed how much loan amount in world bank road work in madhya pradesh?
Answer=$350 million
8)Which country has become in world to ban metal?
Answer=El Salvador(capital of this country is San Salvador)